//Simple is better

Bonjour!
Hey ! Good days to you!


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!.

Status : SAYA SAYANG DIA ♥


Tagboard
Footprints here!



Credits

Basecode: Natasya Afriena.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Syazliana

Senior 2013 :)
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. Hehe, tetiba jew bg salam panjang pulak ye. So, k0rg p0n kena lah jwb salam yg pnjang ye. Sunat hukum nye. Dah lame, aku x update bl0g kan ? Sbnarnye bkn malas nk update, tp aku xtau nak update psal ape. Bile aku tg0k bl0g s0rg bdk nih, aku terase nk update bl0g aku jgk. Hehe, wlaupun blog bdk tuh simple, tp cerita nya mmg sedih tau :'( Lepas tu, aku terfkir nk crita tntg kehidupan melangkah ke f0rm 4. Yelaa, senior lah kan, sbb tu lah tj0k nye senior 2013. Haha, sebelum tu ingin aku inf0rm kan kt k0rg tntg result PMR aku pd tahun 2012. Alhamdulillah, aku tlah mndapat 4A4B1C. Amacam ? Cntekk x result aku ? Cantekk sgt2 kan. Aku brjaya dpt A dlm subjek B.Melayu, B.Inggeris, Mathematics dan Sejarah. And yg C tu plak, B.Arab. So, k0rg fkir lah sndri ape yg B tu. Walaupun x berjaya dpat straight A sprti yg ayah aku hrapkan, tp aku ttp bangga dgn diri aku. Lgpun, mase f0rm3 tuh aku byk main lahh. Sbb tu lah result cmniy. Tp xpew, SPM 2014 nnti aku akan buat yg terbaik ! Aku akan dpatkan straight A ! K, tt0p psal result. Act, aku nak masuk kelas sains tulen. Aku nak jd se0rg doktor pkar otak. Mmg itu lah cita2 aku. Tp aku dpat kelas akaun. Ye, kalau aku mohon, aku mgkin boleh dpat masuk kelas sains tulen tu. Tapi...... sbg seorg yg tahu mengukur baju di bdn sndri, aku tahu dimana kemampuanku. Aku mmg x boleh bwk sains tulen. Sains f0rm3 p0n aku just dpt B. Ni plak sains tulen. Mmg x lah. Jadi, aku buat keputusan utk kekal di kelas 4 Arif iaitu aliran agama akaun. Beza nya, kelas aku bljar B.Arab, Pend. Syariah Islam, Pend. Quran dan Sunnah. And yg akaun tu same lah cam bese, Prinsip Akaun, Ekonomi Asas dan Addmath. Jd, apabila aku bljar di kelas akaun. Aku trpaksa menukar cita2 aku dgn bidang yg sesuai dgn yg aku blajar skrg nih. So, aku dh membuat keputusan utk menjadi seorg Ketua Pakar Ekonomi. Yes, okey kan ? Lgpun, subjek ekonomi boley than lah best nye. Sbb dia psal duet jew. Hahaha. Skrg, aku dah nmpak kemana arah aku nnti. Alhamdulillah, hope termakbul lah cita2 yg ini. Tetapi, bila dah msuk f0rm4 nih ade byk perkara yg menyedihkan :'( Iaitu, aku terpakse berpisah dgn kwn2 yg bertukar ke sk0lah lain n kelas lain. Antaranya, Zafirah. Dia brpindah ke SMV Taiping. Hmm, cedeyh nye. Pas ni, xde da org yg nk kez0tkan aku bg0n pg gi sk0la. Syg kau Fira <3 Yg kedua pulak, Nazifa. Dia brpindah ke SMV Kuala Kangsar. Rindu nnti dkt kau :( Aisyah n Atikah pulak pindah kelas. Aisyah masuk 4Setia. Beselaa, dia nk jd d0ktor f0rensik. Hope ko dpat capai cita2 ko tu. Atikah pulak msuk 4Sejati. Dia tukar sbb xnak amek B.Arab. Hmm , tape laa. Yg penting still 1 sk0la. Boley jmpe gakk. Yg laki pulak, Syafiq, Azim, Azri n Raje. Syafiq pndh Seri Iskandar, Azim lak Lebuh Cator, Azri same ngn fira SMV Taiping, Raje lakk kelas 4 Amanah. Jadi snyap dh kelas kteorg bila xde Syafiq n Aisyah. Klo x, d0rg lah yg pling wt kec0h dlm kelas kte0rg. Slalu wt lawak je. Hmm. Perasaan sedih tu ttp ada jgk. Yelaa, dh 3 tah0n kott same kelas. Then, ttibe tuka. Tersentap rase nye. Tapi , wlaupun ada yg keluar. Ada jgk yg masuk. Faham x mksud nye ? Mesti x fham kan ? haha, mksud aku.. wlaupun dorg dah tuka sk0la, kelas. Tp ada budak baru yg msuk kelas kteorg.. First ialah Muhammad Afif B Za'im. Cehh ! Name pnuh bg nye. Haha, dia nih dr Sekolah Izuddin Shah. Dia trpaksa pndah dr sk0la tu sbb result dia x mncapai 6A. Syg kan? El0k2 dpat Izuddin, kne buang lakk .. Tulaa x belajo rjin2 :p Yg kedua, Muhammad Bashir. Dia pon dr Izuddin gak. Satu klas dgn afif mse kt izuddin dlu. Sbb kluar ? Same mcm afif tu.. Err -,- Yg ketiga, Hanan Asma' Bt Mustaffa Kamal. Ini anak ustaz b.arab aku tau x. Hahaha, c0mey bdk nye. Putih, semp0i .. Haha, wlaupun anak ustaz. Lpas ni, xley nk ktuk ustaz daa sbb da ade anak nye dlm kelas . haha, yg terakhir Nurul Hidayah dr sk0la Maahad Imam As-Syafie. Hope brtmbah 'hidayah' dlm kelas kteorg. hehehe.. Tu jelaa yg ade wt mse ni. Xtau laa klo ade yg nk ms0k or kluar lg.. Hope yg lain kekal. And dgn ada yg baru ni dpt memberi kegembiraan n kebahagiaan dlm kelas 4 Arif. Semoga kelas 4 Arif terus brjuang dlm mncapai cita2 msing2. Dan mnjadi kelas yg terbaik dan mmbanggakan nama sek0lah. Ehh2, tggi ben0 hrapan aku nih ye. Kpd pelajar 4Arif and Ex Arif, aku nak k0rg tau yg aku syg k0rg sgt2. Wlaupun ade yg x same sk0la n kelas, aku ttp egt k0rg. Aku xkan lupakan korg. Korg lah sahabat aku yg menyinari zaman menengahku. Kalau xde k0rg, hidup aku pasti xkan lengkap. Korg dah jd sebahagian dr hidup aku. Korg dh mcm adk bradik aku. Air dicincang, xkan putus. Hrap lepas ni kte still keep in touch. Aku d0akan korg semua berjaya spanjang mencari ilmu d dunia dn d akhirat. Jgn lupakan aku ye. AKU SAYANG KORANG SANGAT2 :'( Huhux, smpai sni jelaa utk tjuk "SENIOR 2013" Bye2, Assalamualaikum :(