//Simple is better

Bonjour!
Hey ! Good days to you!


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!.

Status : SAYA SAYANG DIA ♥


Tagboard
Footprints here!



Credits

Basecode: Natasya Afriena.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Syazliana

Senior 2013 :)
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. Hehe, tetiba jew bg salam panjang pulak ye. So, k0rg p0n kena lah jwb salam yg pnjang ye. Sunat hukum nye. Dah lame, aku x update bl0g kan ? Sbnarnye bkn malas nk update, tp aku xtau nak update psal ape. Bile aku tg0k bl0g s0rg bdk nih, aku terase nk update bl0g aku jgk. Hehe, wlaupun blog bdk tuh simple, tp cerita nya mmg sedih tau :'( Lepas tu, aku terfkir nk crita tntg kehidupan melangkah ke f0rm 4. Yelaa, senior lah kan, sbb tu lah tj0k nye senior 2013. Haha, sebelum tu ingin aku inf0rm kan kt k0rg tntg result PMR aku pd tahun 2012. Alhamdulillah, aku tlah mndapat 4A4B1C. Amacam ? Cntekk x result aku ? Cantekk sgt2 kan. Aku brjaya dpt A dlm subjek B.Melayu, B.Inggeris, Mathematics dan Sejarah. And yg C tu plak, B.Arab. So, k0rg fkir lah sndri ape yg B tu. Walaupun x berjaya dpat straight A sprti yg ayah aku hrapkan, tp aku ttp bangga dgn diri aku. Lgpun, mase f0rm3 tuh aku byk main lahh. Sbb tu lah result cmniy. Tp xpew, SPM 2014 nnti aku akan buat yg terbaik ! Aku akan dpatkan straight A ! K, tt0p psal result. Act, aku nak masuk kelas sains tulen. Aku nak jd se0rg doktor pkar otak. Mmg itu lah cita2 aku. Tp aku dpat kelas akaun. Ye, kalau aku mohon, aku mgkin boleh dpat masuk kelas sains tulen tu. Tapi...... sbg seorg yg tahu mengukur baju di bdn sndri, aku tahu dimana kemampuanku. Aku mmg x boleh bwk sains tulen. Sains f0rm3 p0n aku just dpt B. Ni plak sains tulen. Mmg x lah. Jadi, aku buat keputusan utk kekal di kelas 4 Arif iaitu aliran agama akaun. Beza nya, kelas aku bljar B.Arab, Pend. Syariah Islam, Pend. Quran dan Sunnah. And yg akaun tu same lah cam bese, Prinsip Akaun, Ekonomi Asas dan Addmath. Jd, apabila aku bljar di kelas akaun. Aku trpaksa menukar cita2 aku dgn bidang yg sesuai dgn yg aku blajar skrg nih. So, aku dh membuat keputusan utk menjadi seorg Ketua Pakar Ekonomi. Yes, okey kan ? Lgpun, subjek ekonomi boley than lah best nye. Sbb dia psal duet jew. Hahaha. Skrg, aku dah nmpak kemana arah aku nnti. Alhamdulillah, hope termakbul lah cita2 yg ini. Tetapi, bila dah msuk f0rm4 nih ade byk perkara yg menyedihkan :'( Iaitu, aku terpakse berpisah dgn kwn2 yg bertukar ke sk0lah lain n kelas lain. Antaranya, Zafirah. Dia brpindah ke SMV Taiping. Hmm, cedeyh nye. Pas ni, xde da org yg nk kez0tkan aku bg0n pg gi sk0la. Syg kau Fira <3 Yg kedua pulak, Nazifa. Dia brpindah ke SMV Kuala Kangsar. Rindu nnti dkt kau :( Aisyah n Atikah pulak pindah kelas. Aisyah masuk 4Setia. Beselaa, dia nk jd d0ktor f0rensik. Hope ko dpat capai cita2 ko tu. Atikah pulak msuk 4Sejati. Dia tukar sbb xnak amek B.Arab. Hmm , tape laa. Yg penting still 1 sk0la. Boley jmpe gakk. Yg laki pulak, Syafiq, Azim, Azri n Raje. Syafiq pndh Seri Iskandar, Azim lak Lebuh Cator, Azri same ngn fira SMV Taiping, Raje lakk kelas 4 Amanah. Jadi snyap dh kelas kteorg bila xde Syafiq n Aisyah. Klo x, d0rg lah yg pling wt kec0h dlm kelas kte0rg. Slalu wt lawak je. Hmm. Perasaan sedih tu ttp ada jgk. Yelaa, dh 3 tah0n kott same kelas. Then, ttibe tuka. Tersentap rase nye. Tapi , wlaupun ada yg keluar. Ada jgk yg masuk. Faham x mksud nye ? Mesti x fham kan ? haha, mksud aku.. wlaupun dorg dah tuka sk0la, kelas. Tp ada budak baru yg msuk kelas kteorg.. First ialah Muhammad Afif B Za'im. Cehh ! Name pnuh bg nye. Haha, dia nih dr Sekolah Izuddin Shah. Dia trpaksa pndah dr sk0la tu sbb result dia x mncapai 6A. Syg kan? El0k2 dpat Izuddin, kne buang lakk .. Tulaa x belajo rjin2 :p Yg kedua, Muhammad Bashir. Dia pon dr Izuddin gak. Satu klas dgn afif mse kt izuddin dlu. Sbb kluar ? Same mcm afif tu.. Err -,- Yg ketiga, Hanan Asma' Bt Mustaffa Kamal. Ini anak ustaz b.arab aku tau x. Hahaha, c0mey bdk nye. Putih, semp0i .. Haha, wlaupun anak ustaz. Lpas ni, xley nk ktuk ustaz daa sbb da ade anak nye dlm kelas . haha, yg terakhir Nurul Hidayah dr sk0la Maahad Imam As-Syafie. Hope brtmbah 'hidayah' dlm kelas kteorg. hehehe.. Tu jelaa yg ade wt mse ni. Xtau laa klo ade yg nk ms0k or kluar lg.. Hope yg lain kekal. And dgn ada yg baru ni dpt memberi kegembiraan n kebahagiaan dlm kelas 4 Arif. Semoga kelas 4 Arif terus brjuang dlm mncapai cita2 msing2. Dan mnjadi kelas yg terbaik dan mmbanggakan nama sek0lah. Ehh2, tggi ben0 hrapan aku nih ye. Kpd pelajar 4Arif and Ex Arif, aku nak k0rg tau yg aku syg k0rg sgt2. Wlaupun ade yg x same sk0la n kelas, aku ttp egt k0rg. Aku xkan lupakan korg. Korg lah sahabat aku yg menyinari zaman menengahku. Kalau xde k0rg, hidup aku pasti xkan lengkap. Korg dah jd sebahagian dr hidup aku. Korg dh mcm adk bradik aku. Air dicincang, xkan putus. Hrap lepas ni kte still keep in touch. Aku d0akan korg semua berjaya spanjang mencari ilmu d dunia dn d akhirat. Jgn lupakan aku ye. AKU SAYANG KORANG SANGAT2 :'( Huhux, smpai sni jelaa utk tjuk "SENIOR 2013" Bye2, Assalamualaikum :(

My Family
Hi semua ! Apa khabar ?? Aku harap k0rang semua sihat disamping keluarga tercinta.. Di kesempatan ini, masih tidak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua.. Hope raye k0rang meriah lha.. Kali niy, aku nak cerita tentang keluarga aku.. Keluarga lah tempat aku bergantung hidup. Aku takkan dapat hidup tanpa keluarga aku. Begitu jugak dengan korang kan ?? hehehe.. okey, aku mula kan dengan ayah aku ..
hehehe, niy lha ayah aku..Hensem tak ? Name nye Syeif Azizirrahim Bin Sapri. Agak panjang name nye kan ?? huhu..Berumur 39tahun. Act, ayah aku niy orang Jawa. Sebab tu lha nama nye agak panjang n pelik.. huhuhu, Pasal pekerjaan nye aku xnak cter dah.. Sebab tu aku dah tulis kat bawah tuh. Nampak tak ?? Ayah aku niyh se0rang yang tegas tapi dalam hati ada taman.. Dye penyanyang..Rajin bekerja, se0rang yang berfikiran jauh n pandai memasak.. hahaha, ayah aku kalau memasak, kalah mama aku taw.. Aku dapat bezekan masakan mama n ayah.. hehe, tapi masakan mama p0wn sedap jugakk.. hehehe, kakak sayang ayah. Rindu ngn masakan ayah ..
yang niyh pulak mama aku ! c0meyy kan ?? hehe..Name nye Noor Aini bt Abidin. Berumur 35tahun. Mama aku niyh memang sp0rting orang nye.. Semua kawan2 aku cakap yang mama aku niyh sp0rting. Tapi,, tak semua perkara dye sp0rting. Mama aku niyh agak cerewet orang nye. Tambah2 agy dalam hal rumah. Semua nye nak kemas. Seurat rambut atas lantai p0wn dye suruh kutip. Mama suka kemas rumah, tapi aku selalu halang, haha.. Aku cakap rumah dah cantek lha, ape lha sebab aku malas nak tolong, hehehe.. Mama lah tempat aku selalu luah kan masalah. Tak kire masalah gadoh ngn bf kew, kawan kew semua aku cter.. Mama selalu dengar n beri pendapat. Aku sayang mama aku sangat2. Aku tahu aku selalu wat salah kt mama aku .
Yang ini pulak adik aku yang pertama, anak kedua. Name nye Syamsul Azmi..12 tahun. Dye niy agak keras kepala. Dye juz twu main jew.. Keluar rumah puk0l 8pg balik pkul 7ptg.. Balik sekejap p0wn juz nak makan. tu jew twu nye.. Tapi aku dgn dye rapat .. Tak selalu bergaduh.. Tapi dye selalu bergaduh dgn yg ini ......
Adik aku yg kedua, anak ketiga.. Name nye Muhammad Amirul Amin. 7 tahun. Deme berdua niyh mmg selalu sgt bergaduh. Tak kire mase n tempat. S0rg suke mggusik, s0rg x bleh terusik.. Memang pening aku dgn deme berdua niyh.. adoiii
Si cilik gedik niyh pulak adelah adik aku yg last, anak b0ngsu.. Name dye Mawar Dahlia Al Zahra, unik kan ? ;) bru 3 tahun.. hehehe, tp perangai ,, subhanallah ! Adoii, sakit jantung aku. Macam budak laki. Dye niy terikot2 dgn abg2 nye yg suke bergaduh tuh. So, sbb tu lah dye jdi ganas cmtuh.. Hobi dye suke menjerit n menggedik.. hahaha, tp dye lah yg paling comeyy n paling manjew.. Semua org dlm rumah manjew kan dye.. Sbb tu lah dye ngade2.. hahahaha.. Walaupun hnya 5 orang dlm rumah x termasuk ayah yg berada di 0man tp rumah aku riuh rendah dgn deme niyh.. Kalau xdew dy0rg hidup ku pasti akan sunyi.. :)

Pmr Sudah Abessss !!!
Assalamualaikum semua !!! Sory lah, dah lame aku tak meulis di blog aku niyh.. Rindu nye.. Aku tak menulis di blog sebab aritu aku nak exam.. Tapi ariniyh, aku dah bebasssss !!! Fuhh, lega nye .. :) Aku dah mampu tersenyum balek.. Hurm, cakap pasal exam, ade paper yang susah and ade yang senang.. Aku rase exam pmr niyh aku tak buat betol2 lah.. Usaha aku p0wn ciput jew.. Tapi tak pew lah, benda dah lepas.. Aku hanya mampu berd0a jew.. Semua nye di tangan Tuhan. Aku terima jew dengan keputusan yang aku dapat nanti.. Korang p0wn d0a2kan aku ye, sem0ge aku dapat result yang baik dalam pmr niyh.. Aku janji, spm nanti aku akan buat yg terbaekkk ! haa.. lepas jew abes pmr niyh kan, aku dengan kawan aku ape lagi . Kite orang enj0y lah puas2 ! hahaha.. Banyak aktiviti yang aku dengan kawan2 aku buat.. Antaranya ialah kite orang pergi ke KL.. Rombongan sekolah, lawatan sambil belejar ke petr0sains.. Kite orang melawat petr0sains and aquaria.. Best !!! Itu lah first time aku gi petr0sains and aquaria.. Dua hari lepas tuh pulak, kite orang pergi maen bowling kat mydin.. hahahaha.. Best jalan2 ngan kawan aku niyh .. Niy lah gambar kite orang mase kat KL tuh..
ade gaye cam racer x ??? hehe
mase niyh tengah tg0k cter din0sour 3D
mase niyh kat dalam ruang angin taufan.. tudong aku ter0k beno !
hahaha, x boleh banyak2.. nak teng0k banyak2, p teng0k kt fb aku yer..
niyh plak gmbr kite0rg p maen b0wling kt mydin ..
hehehe,, nk menggedik jap..
pas tu kiteorang maen game pulak ! hahaha

Pemergian Ayah Ke Negara Orang
Hi semua ! Sudah sekian lama aku tak update blog aku niy. Ini adalah kerana Internet aku kena potong, hahaha.. Tapi sekarang dah ada Internet balik, hehe.. Dengan tajuk cerita di atas, kali ni aku nak cerita tentang ayah aku. Ayah aku menerima tawaran bekerja di luar negara iaitu Oman. Oman adalah negara yang berdekatan dengan negara Arab sana.. Setelah ayah dan mama berfikir masak-masak sampai da hangus. Ayah membuat keputusan untuk menerima tawaran tersebut.. Kontrak ayah kerja disana adalah selama lapan tahun. Keluarga aku ni bukan larh kaya sangat. So, sebab tu lah ayah nak pergi sana.. Dengan niat untuk mencari rezeki nak bagi keluarga aku hidup senang macam orang lain.. Pada 2 September 2012, aku ayah bertolak ke Oman.. Berat hati ayah nak meninggalkan mama dan aku semua. Tapi apakan daya, mungkin dengan cara ini dapat mengubah nasib aku sekeluarga.. Enam bulan sekali, ayah aku balik lah.. Ataupun kiteorang pergi sana.. Ayah kata, kalau semuanya da stabil dekat sana. Nak bawak aku semua pindah sana.. Hehe, apa rase agak nye kalau duduk kat negara orang.. Ni lah gambar ayah kat Oman..

Ramadhan 2012
Hye reader ! Sedar tak sedar kita dah masuk bulan Ramadhan.. Dimana bulan tersebut semua umat Islam diwajibkan untuk menahan lapar dan dahaga, menahan segala nafsu kita.. Dan tidak lupa juga, kita tak boleh mengumpat atau mengata orang..hehe, betul tak ?? Bulan Ramadhan juga merupakan bulan yang mulia kerana bulan Ramadhan semua syaitan diikat.. Pada bulan ini lah semua umat Islam berebut-rebut menunaikan amal ibadah iaitu sembahyang tarawih. Tapi sekarang ni orang berebut nak sembahyang tarawih, sedangkan solat fardhu lima waktu tak dipedulikan.. Ad0i,,, da terbalik zaman sekarang niyh..   Bila aku dan family berbuka puasa bersama-sama, terasa sangat nikmat nya.. Betul tak ?? Dan yang paling penting sekali, pada 1 Ogos 2012 bersamaan 13 Ramadhan 1433 aku akan menghadapi Ujian Percubaan Pmr 2012.. so scared...... Trial ni aku target 4A. Aku harap aku dapat apa yang aku target.. Korang semua d0akan aku yer.. Aku akan cuba berusaha bersungguh-sungguh ! Setakat di sini dulu, bye2.. Assalamualaikum ...

Permulaan Menulis di Blog
Hye semua... Hari ni aku heppy sangat sebab aku dapat menulis di blog..haha. Sebenarnya aku dah lame ade blog, tapi aku jew yang malas nak post pape kat blog aku niyh.. Nak tahu sebab ape ?? sebab pada mula nye, aku menyampah tengok blog aku niyh.. Barai gilerr , da lar buruk.. Memang tak cantik ! Aku pulak tak reti nak edit blog niyh.. So, aku pown mintak tolong lar dekat "sorang kawan" niyh..Sorry, aku taknak lar menti0n name dye. Aku mintak tolong dye editkan.. tapi dye asyik tangguh jew. Dye kate dye malas lar, buzy lar, pening lar, ape larhh.. Hurmmmm, da taknak tolong tuw cakap jew lar.. so, daripada sini aku dapat pengajaran.. Kite tak boleh sentiasa bergantung terhadap orang lain.. Kite kene usaha sendri untuk dapatkan ape yang kite nak ! Tak semua kawan akn menolong kite kalau kite dalam kesusahan.. tapi Alhamdulillah, akhir nye sorang kawan aku niyh pulak, Atikah name nye.. dye yang tolong aku editkan template niy.. hehe, tapi dye pulak  tak taw nak letak lagu kat blog aku niyh.. Jadi, aku pown belajar sendiri letak lagu kat blog aku.. aku cari kat tutorial cara nak letak lagu.. Akhirnya menjadi.. Wahhh ! heppy gilerrr aku.. hahaha . So, niy lar rupa blog aku yang sekarang.. Bagi aku da cntik lar daripada yang dulu.. Aku harap korang pown anggap blog niy cantek..hehe. Aku rase setakat niyh jew lar untuk hari niy sebagai permulaan aku menulis di blog.. InsyaAllah lepas niy kalau aku tak buzy, aku akan post lagi di blog aku niyh..Okeyh, bye2 ! Assalamualaikum